Aydınlı Mahallesi Hal Yolu Caddesi Beyoğlu Sanayi Sitesi C Blok No:13-14-15 Tuzla - İstanbul
Davlumbaz Söndürme Sistemleri, Kimyasal Gazlı Bastırma Sistemi, Modern ve Ticari Mutfaklarda Açık Alev, Kırmızı Isınmış Sıcak Pişirme Yüzeyi ve Ağır Yağ Yüklü Ortam Gibi Potansiyel Tehditlerden Korunmak İçin Kullanılır. Davlumbaz Söndürme Sistemleri Yağ ve Gres Yangınlarına Yol Açabilecek Mutfaklarda Tercih Edilmektedir. Sistem Tasarımı NFPA 96 ve NFPA 17A Standartlarına Uygundur. Farklı Akış Kapasiteli Çeşitli Silindir Boyutları İle Depolanmaktadır.
Uygulamalar: Yangından Korunma İhtiyacı Olan Restoranlar Davlumbaz Altındaki Ocaklardan Oluşabilecek Yangınlara Karşı Hızlı Çözüm Sunmak Adına Birçok Restaurant, Otel vb. Alanlarda Kullanılmaktadır. Restoran Yangın Söndürme Sistemleri Mutfağınız İçin Bir Zorunluluktur.
Bugün Bildiğimiz Temel Yangın Söndürme Sistemi, 1960’larda Ticari Mutfaklarda Çıkan Yangınları Otomatik Olarak Söndürmenin Bir Yolu Olarak Geliştirilmiştir. Başlangıçta, Bu Ekipman Genel Amaçlı Yangın Söndürücülerle Aynı Kuru Kimyasallardan Yararlandı. Bu Kimyasallar Odun, Kağıt ve Tekstilden Kaynaklanan Yangınları Söndürme Konusunda İyiydi. Ticari Mutfak Yangınlarının Çoğunluğu Yemeklik Yağlar İçerdiğinden, Mühendisler Bu Tesisler İçin Yangın Söndürme Sistemlerinde Kullanmak İçin Özel Kimyasallar Geliştirdi.
Geliştirilen Davlumbaz İçi Nozullar İle Hızlı Müdahale Sağlanması İçin Sistemler Merkezi Sistemlere Entegre Edilerek, Hızlı Müdahale İmkanı Doğuran Sistemler Yaygın Olarak Kullanılmaya Başlandı. Avm, Oteller, Restaurantlar, Cafeler Gibi Alanlarda Çıkan Yangınların Çoğunun Mutfak Kaynaklı Olması, Tedbir ve Alınacak Önlemleri Arttırdı. Otomatik Yangın Söndürme Sistemleri Kayıpları En Aza İndirgemek İçin Özel Olarak Dizayn Edildi. Tecrübeli Mühendislerimiz Tarafından Mutfaklarda Kullanılmaya Başlanan Ürünler Bugün Dünyanın Birçok Noktasında Yaygın Olarak Kullanılmaktadır. Mal ve Can Kaybının Önüne Geçmek Adına Mutfaklarda Olmazsa, Olmazlardan Biri Haline Gelmiştir Bu Sistemler.
Davlumbaz Yangın Söndürme Sistemi Teknik Bilgi
Pak Mühendislik Tarafından Uygulaması Yapılan Davlumbaz İçindeki Yangın Algılama Dedektörlerinin, Yangını Algılamasıyla Birlikte veya Sisteme Entegre Edilmiş Manuel Boşaltma Butonuna Basılmasıyla Birlikte Silindir Tüp İçindeki Bulunan Özel Kimyasal Sıvının , Nozullar İle Aktarılması, Filitre İçerisine ve Bacaya Nozullar İle Püskürtme Gerçekleştirmesi İle Birlikte Yağdan Çıkan Yangına Hızlı Müdahale Sağlar.
Sistem Donanımları ; Yangın Söndürücü Sıvı Bulunan Silindir Tüp, Davlumbaz ve Baca İçi Konumlandırılmış Nozullar, Gergi Teli, Boşaltım Hattı, İtici Özelliğe Sahip Azot, Söndürücü Tüp, Merkezi Sistem, Yangın Algılama Dedektörleri Sistemin Temel Parçalarındandır.
Davlumbaz Yangın Söndürme Sistemi
Birçok Endüstriyel Mutfak Sektörlerin de Kullanılan Davlumbaz Yangın Söndürme Sistemleri , Büyük Mutfaklar ve Kurumsal Firmalarda Risk Oranını Azaltmak, Can ve Mal Kaybı Gibi Önlemleri Almak Adına Bir Çok İşletme İçin Önemlidir. Doğabilecek İş Kazalarının Önüne Geçmek ve Hızlı Tedbir Alınabilecek Yöntemlerin Başında Gelmektedir. Uluslar arası Birçok Restaurant ve Hotellerde Yaygın Olarak Kullanılmaktadır.
Davlumbaz Yangın Söndürme Sistemleri Otomatik Çalışabilir Yapısı İle, Mutfak İçerisinde Kullanılan Ocak, Firitöz, Fırın Vb. Cihazlarda Oluşabilecek Kazalara Karşı En Hızlı ve En Etkili Yöntemlerin Başında Gelmektedir. Mutfak İçerisinde Yağ Gibi Yanıcı Maddeler İle İstenmeyen Olaylara Sebebiyet Vermemek Adına Profesyonel Davlumbaz Yangın Söndürme Sistemi İle Hızlı Müdahale Sağlamaktadır.
Dünya Genelindeki Tüm Restaurantların % 57’si Pişirme Grubu Endüstriyel Mutfak Ürünlerinden Oluşmaktadır. Yoğun Tempo Çalışan Restaurantlar ve Cafe, Otel Mutfakları Yemek Hazırlıkları Sürecinde Hızlı Servis Hizmeti Sunmak Adına Tempolu Çalışmaktadır. Hataların Kaçınılmaz Olduğu Mutfak Gibi Önemli Bir Alanda Tehlikeleri de Göz Ardı Etmemek Gerekmektedir. Gres Yangınları Mutfaklarda En Önemli Tehlikeyi Oluşturan Faktörler Arasında Yer Almaktadır. Su İle Yağ Teması Kaçınılmaz Bir Tehlike Oluştururken, Görünmez Kazalarda Büyük Hasarlar Oluşturabilmektedir. Restaurantlar, Cafeler, ve Oteller Yangına Karşı Güvenlik Önlemlerini Davlumbaz Yangın Söndürme Sistemleri İle Minimum Oluşabilecek Riskleri Azaltmaktadırlar.
Mutfaklarda Yaygın Kullanılan Firitöz, Ocaklar, Izgaralar, Kuzineler ve Mutfak Bacalarında Biriken Yağ Kalıntılarından Doğabilecek Yangınlara Karşı Hızlı Müdahale İle Yangındaki Riskler Azaltılmış Olur.>
Davlumbaz Yangın Söndürme Sistemi Kullanım Alanları
Restaurant Mutfakları
Otel Mutfakları ve Cafelerde
Lokanta ve Catering Firmalarında
Alışveriş Merkezleri
Hastaneler ve Sosyal Tesislerde
Gemi Mutfaklarında
Gezici Mutfaklarda
Okullar ve Kolejlerde
Kantin ve Büfelerde
Yemekhane ve Yemek Fabrikalarında
Davlumbaz Yangın Söndürme Sistemi Kullanım Avantajları
Davlumbaz Yangın Söndürme Sistemlerini Kullanan Restaurant, Otel, Yemekhaneler, Bina İçinde Oluşabilecek Yangın Riskinin En Yüksek Olduğu Bu Alanların Daha Güvenilir Bir Alana Çevrilmesi, Doğabilecek Büyük Yangınlara Karşı Önlem Alarak Hasarı Önlemiş Olurlar.
Yemekhane ve Mutfak İçinde Çalışan İnsanların Daha Az Zarar Görmesini Sağlamış Olurlar.
Mutfak İçinde Kullanılan Cihazları Koruma Altına Alarak Hasarı Azaltmış Olurlar.
Yangında Çıkacak Büyük Kayıpları En Az Seviyeye İndirgemiş Olurlar.
Davlumbaz İçine Sürekli Yapışan Yağ Tabakalarından Doğabilecek Yangınlara Müdahale Etmiş Olur.
7/24 Mutfak Gibi Alanlarda Yangın Koruması Sağlamış Olur.
Sistem Müdahalesi Sonrası Yeniden Alevlenmeyi Engellemiş Olur.
Yangın Sonrası Kolayca Dolum Yapılabilmektedir.
Raf Ömrü 12-14 Yıl Kadardır.